+40 743145588
find
2011 - 2021 Copyright | All Rights Reserved CONFIDENT

[ #ConfidentReview: Ce ne facem, dom’le, cu influencerii ăștia? ]

News, RO 15.04.2021

Cristian China-Birta a răspuns la una dintre întrebările zilelor noastre, ”Ce ne facem, dom’le, cu influencerii ăștia?” în cartea cu același nume și prima din colecția CM (comunicare & marketing), coordonată de el.

Ce sunt influencerii?

Pentru a aduce câteva concluzii unei cărți despre influnceri, trebuie să lămurim, mai întâi de toate, cum putem descrie influencerii.  Îi putem considera niște resurse (digitale) pentru branduri și agenții, care au puterea de a aduce business-ului, beneficii diverse.

Aflăm cum poate colabora inteligent un brand, cu un influencer, însă asigurându-se înainte, că are nevoie de această colaborare și că o astfel de investiție îi va aduce beneficii reale. Dacă răspunsurile sunt pozitive, următorul pas este alegerea influencerului potrivit pentru brand, în funcție de publicul pe care îl are, credibilitatea în acel domeniu și, chiar expertiza sa.

Cartea le este utilă atât brandurilor care trebuie să fie la curent cu evoluția influencerilor și cum pot obține cât mai multe beneficii din colaborarea cu aceștia, cât și antreprenorilor.

Pot influencerii să ajute brandurile? Sau ce și cum să ceri, ca o campanie să funcționeze.

Înainte de o colaborare cu influencerii, majoritatea brandurilor își propun să afle concret cu ce îi pot ajuta aceștia. Conform lui Cristian China, principalele beneficii oferite în colaborarea cu influencerii sunt umanizarea mesajului transmis, acces direct si mai rapid la anumite comunități, expunere eficientă către publicul potrivit, campanii de refferal (adica trimiteri către site-ul companiei), sporirea vânzărilor, know-how-ul pe care influencerii l-au dobândit, consultanță, proiecte (în cazul în care brand-ul dezvoltă o relație profesională sănătoasă cu acel influencer) și, nu în ultimul rând, prevenție. Cu alte cuvinte, relațiile bune cu influencerii țin brandul departe de posibile crize iscate de influenceri împotriva acelui brand.

Greșeala pe care multe branduri o fac, fiind influențate de popularizarea influencerilor, este că își setează ca obiectiv, în sine campania cu influenceri, nu promovarea brand-ului prin acțiunii de awareness, refferal, SEO etc.. O altă situație, mai puțin fericită, este cea în care brandurile aleg un influencer nepotrivit, cu o comunitate mult prea de nișă, o nișă diferită față de domeniul de activitate al brandului. (Un exemplu poate fi reprezentat de campania STB în care au fost invitați mai mulți vloggeri pentru a încuraja transportul public… vloggeri care, în viața de zi cu zi, aveau mașini personale deloc de neglijat. 😊)

Cât costă să lucrezi cu influenceri?

Investiția totală pentru campanie + timpul alocat în realizarea acesteia + costurile de oportunitate, adică ce ai putea face dacă nu ai aloca resursele acestea în campania cu pricina. Toate acestea însumate ar trebui să îți ofere rezultate reprezentate de brand awareness, leaduri, clicuri, engagement, views, likes, shares etc.

Pentru cei care nu și-au achiziționat cartea, deja, o găsiți la Cărturești: https://carturesti.ro/carte/ce-ne-facem-dom-le-cu-influencerii-astia-1023360091?p=1

Other news

#StateofPRprofession 2020: key points from The Chartered Institute of Public Relations

#ConfidentInsight, News 23.07.2020

The Chartered Institute of Public Relations (CIPR)’s State of the Profession report recently released has underlined once again the trends, issues, and challenges … Read more

RO: Cum se scrie o poveste de Crăciun? Sau un Crăciun de poveste?

#ConfidentInsight, RO 22.12.2020

Ebenezer Scrooge, personajul creat de Charles Dickens, disprețuia Crăciunul, dar noi, Confidenții, îl iubim tare mult. Și am fost cuminți … Read more

RO: Mi Bunny, în acțiune! Ședință foto de Paști

#ConfidentInsight, News, RO 30.04.2021

Mi Bunny e Bocănilă de la Xiaomi, iar înainte de Paști a trecut în vizită pe la echipa Confident. Nu … Read more