Confident Communications joins 3AW Global Media Network

Confident Communications today announced its alliance with 3AW, a global network of independent full-service communication agencies. In the 3AW network, … Read more
Oamenii de PR trebuie să tempereze apetitul organizațiilor pentru a apărea cu orice preț în presă. Dacă nu au o știre, nu au o informație cu adevărat utilă, omul de PR trebuie să fie bariera de care acel document gol de informații nu trece. Astfel se evită aglomerarea jurnaliștilor cu chestiuni inutile – Mara Gojgar, Confident Communications, în dosarul PR România despre Etică în PR.
Considerați că ar trebui să vorbim mai mult despre etică în PR – în școli, organizații și în spațiul public?
Ar fi util să se studieze etica în PR la universitățile de profil. Am avut la un moment dat la un curs de filozofie o temă despre etică, dar etică în general, nu aplicată la meseria pe care urma să o practicăm. Nu s-a insistat foarte mult pe acel capitol, pentru că era prea ‘soft’.
Pe de altă parte, nu poți face o schimbare dacă nu duci dezbaterea în spațiul public.
Dacă ar fi să schițăm un tablou al problemelor etice în industria locală de PR, cu ce ar trebui început?
Relația ta cu tine
• În PR fiecare ne reprezentăm pe noi înșine, chiar dacă lucrăm într-o agenție, sau in house la o companie. Nu există scuze pentru lipsă de etică, nu te poate obliga agenția sau clientul să faci ceva ce tu nu consimți. Lipsa de etică în PR este pe ‘persoană fizică’ 😊
Relația cu colegii/angajații din agenție
• Angajații unei agenții nu pot fi etici față de client atunci când ei nu sunt tratați așa de echipa de management. Dacă în echipa de PR nu există o cultură practicată a eticii, nu ar trebui să te surprindă că angajații nu sunt loiali față de cauza clientului.
Relația cu clientul
• Selecția clientului. Ai putea reprezenta un mare poluator și ai putea face reputation management ca să aplanezi demonstrațiile oamenilor care acuză nivelul de noxe? Desigur buget de comunicare există. E important pentru cine lucrezi și dacă ai încredere în clientul tău.
• Odată ce ai semnat cu un client, poate avea încredere că îi ești loial 100% ? Ești de partea clientului și susții cauza lui, chiar dacă excede chestiunile notate în contract și când nu e de față?
• CSR-ul. Personal, cred că CSR-ul trebuie făcut și atât. Nu trebuie comunicat. Uite o chestiune de etică la care mă tot gândesc. Dacă este o campanie de CSR pentru a strânge fonduri pentru o cauză, are sens să comunici. Dar dacă dai bani la oameni din medii defavorizate, plantezi copaci, cureți străzi. Fă-o și atât. Lasă oamenii să vorbească despre asta dacă vor. Nu cred că este etic să faci un bine în prezența unei băi de presă.
Citește întregul articol pe PR-Romania.ro
Confident Communications today announced its alliance with 3AW, a global network of independent full-service communication agencies. In the 3AW network, … Read more
Oamenii de PR trebuie să tempereze apetitul organizațiilor pentru a apărea cu orice preț în presă. Dacă nu au o … Read more
La ceremonia de absolvire a studentilor de la FCRP – SNSPA, dupa 10 ani de cand am plecat de pe … Read more